Om

Sparbanksstiftelsen

Beviljat anslag

Centrumföreningen Lommastråket och Lomma Företagsgrupp har beviljats anslag av Sparbanksstiftelsen Skåne för projektet Kompetensutveckling för näringsidkare i Lomma kommun med 18 000 kr.

Syftet med ansökan är att kunna kunna genomföra ett antal kostnadsfria kompetensutvecklingsföreläsningar för våra respektive medlemmar. Det händer mycket i omvärlden och behovet av att hålla sig uppdaterad ökar. Genom att inspirera lokalt tror vi att fler företag och företagare kan få del av vad som kanske kommer att krävas framöver.

Föreningarna kommer nu tillsammans välja ut tre olika ämnen som vi tror har stort intresse för våra medlemmar. Mer information kommer under våren 2019.

Är det något ämne du tycker att vi ska ha med, skicka ett mail till oss på info@lommastraket.se

Vad är Lommastråket

Lommastråket är fantastiskt och sträcker sig från Centrumtorget i Lomma ändå ut till Tullhustorget vid piren.

Mycket har hänt de senaste åren, butiker, restauranger och verksamheter har etablerat sig i takt med att stråket har utvecklats. Lommastråket har förutsättningarna att leverera en totalupplevelse med shopping, mat, vacker natur, ett spännande kulturutbud och att vara en naturlig mötesplats för boende, verksamma och besökare.

Vad gör Centrumföreningen

Centrumföreningen är en ideell förening och vi finns till för våra medlemmar; butiker, restauranger, kaféer, servicetjänster, fastighetsägare, banker m fl. Alla verksamheter i centrum är välkomna till oss.

Vi har som mål att tillsammans med våra medlemmar marknadsföra, stärka varumärket Lommastråket och den lokala handeln. Centrumföreningen Lommastråket startades 2010 för att det fanns ett behov att samla allt under ett tak och tillsammans arbeta med frågor som gynnar den lokala handeln och ett levande centrum.

Centrumföreningen Lommastråket arrangerar en rad olika aktiviteter varje år som t ex
Barn i Lomma – Matrundan – Kräftkalaset och i samarbete med Lomma Event Julrundan och Lommafesten. Vi samarbetar också med Lomma kommun när det gäller frågor kring gatumiljö, gestaltning och skyltning.

Vi är också en samtalspart när det kommer till nyetableringar i området.

Styrelsen - vilka är vi

Simon Andersson – Lokaltidningen, Peter Hedegaard – Veidekke, Marie Nilsson (ordförande) – Utvecklingsbyrån, Lars Hansson – Ostboden på hjul, Monika Olofsson – Cosita, Jeanette Odén – Gröna Hörnet, Cecilia Fredestam – Moogio, Jöran Lindkvist – Visitart (adjungerad)

Nu blir man ju nyfiken och bara måste besöka butiken EKIPP ... läs merläs mindre

Se på facebook

La Greppia laddar för AW och UV = under vacation😊Fredag= Afterwork 🙂

Kom in och beställ något gott att dricka- öl, vin, bubbel, en god alkoholfri drink eller vad just DU föredrar- så bjuder vi på lite gott tilltugg.
Tilltugget står uppdukat från kl. 17:00-19:00.
Efter det är ni givetvis välkomna att avnjuta något gott från vår A la carte meny ( i mån av plats).

Har ni provat våra två olika sorters italienska Gin med smak av apelsin eller citron. Avnjutes bäst tillsammans med is och tonic 🙂

Varmt välkomna😃
... läs merläs mindre

Se på facebook

Semestertips från Slaktaren i Lomma ... läs merläs mindre

Se på facebook